Homepage
Greek Version English Version
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: ΕΤΑΙΡΙΕΣ | ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ | LINKS
Για περισσότερες απο τέσσερις δεκαετίες, καλλιτέχνες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εμπιστευθεί την κατασκευή μοναδικών πρωτότυπων έργων τους, καθώς και αντιγράφων τους στα εργαστήριά μας.

 
Καλλιτέχνης: ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Ο Στέλιος Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Το 1985 εισάγεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σπουδάζει γλυπτική ενώ παράλληλα σπουδάζει στα Εργαστήρια γυψοτεχνίας, κεραμικής, ξυλογλυπτικής και μεταλλοτεχνίας. Το 1990 παίρνει το Δίπλωμα γλυπτικής με άριστα καθώς επίσης και Δίπλωμα Θεωρητικών Σπουδών. Από το 1992-1994 ζει στο Σύδνευ της Αυστραλίας και πειραματίζεται σε σύγχρονα υλικά για εκμαγεύσεις σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Σύδνεϋ. Από το 1998 εργάζεται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2006 διορίζεται Καλλιτεχνικός Προϊστάμενος. Έχει επίσης εργαστεί στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Υ.Σ.Μ.Α.). Συνεργάζεται με το Βυζαντινό, το Νομισματικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκμαγεύει από αρχαία πρωτότυπα έργα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Από το 1987 έως σήμερα έχει κάνει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Γλυπτικής στην “Biennale Φλωρεντίας 2001”.
Έργο: Ιπτάμενη Πολιτεία 
Καλλιτέχνης: ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Γεννημένος στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Μάριος Βουτσινάς πλάθεται και επηρεάζεται από τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που ακολουθούν στις δύο επόμενες δεκαετίες.

Η καλλιτεχνική του δουλειά έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και αποπνέει τα πιο απλά αλλά και δυνατά συναισθήματα που μας διαπερνούν κάθε μέρα: μοναξιά, χαρά, λύπη, αδιαφορία, ενθουσιασμό. Η μικρογλυπτική και το κόσμημα είναι οι δύο τομείς στους οποίους έχει συγκεντρώσει όλο το ταλέντο του.

Κομμάτια μοναδικά φτιαγμένα και δουλεμένα στο χέρι πάνω σε κερί, το υλικό που δίνει την πλαστικότητα μιας φανταστικής και απρόβλεπτης κίνησης. Και μόλις βρει την στάση, που έψαχνε, τη μεταφέρει πάνω σε μέταλλο: ξανθοκόκκινος χαλκός, φυσικός μπρούντζος, πολύτιμος χρυσός και ευγενές ασήμι.

Από πολύ νωρίς το ταλέντο του αναγνωρίστηκε στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Μεγάλοι συλλέκτες και άνθρωποι της τέχνης, όπως η οικογένεια του ζωγράφου Picasso και ο Δ. Πιερίδης, έχουν στην ιδιωτική τους συλλογή έργα του. Από το 1978 έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις προσωπικές ή ομαδικές με νέες ιδέες και δημιουργίες. Η "Γέννεσις" αποτελεί το πρώτο του έργο για μια αποκλειστική έκδοση περιορισμένων κομματιών, για τους φίλους του Ελληνικού Συλλεκτικού Κύκλου.
Έργο: Κηροπήγια, "Η Γένεσις", κόσμημα.

 
Καλλιτέχνης: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ

Ο καλλιτέχνης Γεώργιος Καστριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου 1899. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε το αγόρι που οι ρίζες του πάππου προς πάππου ήταν στην Αθήνα, να μεγαλώσει, στο Παρίσι. Εκεί πήγε στο σχολείο, έφτιαξε τα πρώτα του αγαλματάκια από πλαστελίνη και πηλό. Καλός στα Μαθηματικά, γράφτηκε στη σχολή Μηχανικών της Λοζάννης. Αρρώστησε και δεν τελείωσε. Έτσι βρέθηκε πάλι για δυο χρόνια στο Παρίσι, (1926-1928) τα οποία χάραξαν το δρόμο της ζωής του.

Ο μεγάλος Γάλλος γλύπτης Antoine Bourdelle, βαθιά εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του νεαρού Έλληνα που δεν ήθελε να γίνει μηχανικός μα καλλιτέχνης, τον πήρε κοντά του να τον διδάξει. Ο Καστριώτης, φύλαξε με ευλάβεια μέσα του τα διδάγματα του Μπουρντέλ σχετικά με την οργάνωση των όγκων στην Πλαστική και με την καθαρότητα της φόρμας, διδάγματα που καθόρισαν μεν ολόκληρο το τεράστιο έργο του - πάνω από εκατό γλυπτά - χωρίς ωστόσο να "επικαλύψουν" την προσωπική καλλιτεχνική του σφραγίδα.

Έως τον Δεκέμβρη του 1969 που πέθανε, φιλοτέχνησε γύρω στα 120 έργα. Παράδειγμα το γλυπτό "Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη" στην Πλατεία Σολωμού της Ζακύνθου κι η προτομή του Κέννεντι στη Βιβλιοθήκη Κέννεντι, στη Μασαχουσέτη. Ο κύριος όγκος της δημιουργίας του, 80 περίπου γλυπτά, εκτίθεται από το 1995 στη Γλυπτοθήκη Καστριώτη του Δήμου Πειραιά.
Έργο: "Αναπόληση"
 
Καλλιτέχνης: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΗΔΑ
Έργο: Καρέκλα απο κλαριά ελιάς
 
Καλλιτέχνης: ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Έργο: Περιστέρια
^ αρχή
PHILIPPAKIS ART (Δημήτριος Ε. Φιλιππάκης) Αντίγραφα Μουσείων - Επαγγελματικά Δώρα - Ειδικές κατασκευές
Ιωαννίνων 13, Αγ. Δημήτριος 173 42 | Τηλ.: 210 9964841 & Fax: 210 9964841 | E-mail :
info@philippakis.gr