Είναι γεγονός, πως τα έργα υψηλής αισθητικής που είναι δουλεμένα στο χέρι διατηρούν ατόφια την αξία τους μέσα στο χρόνο. Εχοντας μελετήσει την Αρχαία Ελληνική τεχνοτροπία στην επεξεργασία των μετάλλων, φιλοτεχνούμε στα εργαστήριά μας επιλεγμένα έργα.

Για τέσσερις δεκαετίες, η φιλοτέχνηση τέτοιων έργων σε Μουσειακά αντίγραφα, Γλυπτά, Αγάλματα, Κοσμήματα, Αρχιτεκτονικά Διακοσμητικά και Επαγγελματικά Δώρα, αποτελεί το αποκλειστικό αντικείμενο των εργαστηρίων ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ.

Δουλεύοντας υλικά όπως ασήμι, χαλκό, ορείχαλκο, αλουμίνιο, σίδηρο, ρητίνες, μάρμαρο, δημιουργούμε στο χέρι έργα υψηλής αισθητικής. Κάθε συνεργασία μας χαρακτηρίζεται από απόλυτη συνέπεια, δημιουργική διάθεση και εξασφαλισμένη περιφρούρηση των σχεδίων που δημιουργούνται ειδικά για κάθε περίπτωση.

Τη σταθερή προσήλωση μας στην ποιότητα, πιστοποιούν οι μακροχρόνιες συνεργασίες με
· το Μουσείο Μπενάκη,
· το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή,
· το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,
· το Εβραϊκό Μουσείο,
· τον Ελληνικό Συλλεκτικό Κύκλο,
· τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη,
· τη Γκαλερί Αστρολάβος και
· τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Καθώς επίσης με το,
· το Μουσείο Λούβρου,
· το Βρετανικό Μουσείο,
· το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας, Νέας Κούταλης, Λήμνο,
· το Ιστορικό Αρχείο – Ναυτικό Μουσείο Ύδρας,
· το Μουσείο Πιερίδη Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης, Λάρνακα,
· το Μουσείο «Thalassa», Αγ. Νάπα, Κύπρος,
· το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας και
· την Α.Ε. Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Έχουμε αναλάβει επίσης μεγάλα διακοσμητικά έργα όπως,
· το Ξενοδοχείο Μιραβέλλο στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης,
· το Ξενοδοχείο HILTON Αθηνών,
· κτίρια του Ε.Ο.Τ, εστιατόρια, καταστήματα, καθώς και διάφορες άλλες διακοσμητικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο κομμάτι του επιχειρηματικού δώρου έχουμε συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες απο τον χώρο του marketing και της διαφήμισης, όπως
· SAP Hellas,
· Bayer Hellas,
· Colgate Palmolive,
· Burlington Books,
· Kosmocar,
· Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β.),
· Ολυμπιακή Αεροπλοΐα,,
· 5 a sec,
· Info Quest,
· Kraft,
· Dow Chemicals,
· Geo/Young & Rubicam - J&B, Ελαιόλαδο ΕΟΚ, κ.α.

Μαζί μελετάμε και σχεδιάζουμε αντικείμενα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερόμενου με στόχο πάντα την διαφοροποίηση.

Σκοπός μας είναι το αντικείμενο που δημιουργείται στα εργαστήριά μας να ξεχωρίζει για το σχέδιο, την ποιότητα και την αισθητική του.

Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες έχουμε δημιουργήσει τη διακοσμητική σειρά "ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ Art Originals" η οποία αποτελείται απο πίνακες - χαλκογαφίες, σφυρήλατα, γλυπτά και χυτά αντικείμενα, με κύρια πηγή έμπνευσης την Αρχαία Ελλάδα, αλλά και άλλα πιο σύγχρονα θέματα.

Ολα τα έργα μας είναι χειροποίητα, με χρωματισμούς απο φυσικές οξειδώσεις των μετάλλων, συνοδεύονται δε απο περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, το πιστοποιητικό/σήμα του ΕΟΜΜΕΧ και φέρουν ως σφραγίδα εγγύησης και γνησιότητας το σήμα και την υπογραφή ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ.